ÖSSZETARTUNK, MERT ÖSSZETARTOZUNK MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT! KÉRJÜK, TÁMOGASSA IDÉN IS A MAZSIHISZT!

TUDNIVALÓK

Kérjük, támogassa idén is adója egyházi 1%-ával a Magyarországi Zsidó Hitközségek
Szövetsége munkáját, a szabad és modern, magyar zsidó közösséget!
Hogyan ajánlhatja fel adója egyházi 1%-át a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége számára?

INTERNETEN

Töltse ki a 20EGYSZA nyilatkozatot (Technikai számunk: 0358) az online kitöltő segítségével az e-SZJA webes felületen vagy az ÁNYK keretprogram segítségével

Véglegesítse és küldje be az adóbevallását!

LEVÉLBEN

Töltse ki és nyomtassa ki
az 1%-os nyilatkozatot

Tegye a nyilatkozatot egy borítékba

Címezze meg a borítékot a lakcíme szerinti NAV-irodába. A feladónál tüntesse fel nevét és címe mellett adóazonosító jelét is

Zárja le a borítékot, és írja alá a boríték hátulján keresztben, a ragasztáson átnyúlóan

Adja fel a borítékot postán!

SZEMÉLYESEN

Töltse le és nyomtassa ki
az 1%-os nyilatkozatot

Tegye a nyilatkozatot egy borítékba

Írja rá a borítékra a nevét, lakcímét, és adóazonosító jelét is

Zárja le a borítékot, és írja alá a boríték hátulján keresztben, a ragasztáson átnyúlóan

Vigye be a borítékot a lakcíme szerinti NAV-irodába.

A jelenlegi helyzetben a személyes ügyintézést nem javasoljuk.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Az 1+1 %-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2020-as személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be - a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

MEDDIG KELL LEADNI A RENDELKEZŐ NYILATKOZATOKAT?

MÁJUS 10. HÉTFŐ

Ha a munkáltatójának adja le az adóbevallását, eddig a napig kell az 1%-os felajánlását tartalmazó borítékot eljuttatnia a munkáltatójához. A lezárt borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának.

MÁJUS 20. CSÜTÖRTÖK

Az szja-bevallás beérkezésének végső határideje. FONTOS: Ez nem a beküldési határidő, hanem eddig a napig meg is kell érkeznie nyilatkozatának a NAV-hoz.

MIÉRT A MAGYARORSZÁGI ZSIDÓ HITKÖZSÉGEK SZÖVETSÉGÉNEK AJÁNLJA AZ EGYHÁZAKNAK ADHATÓ 1%-ÁT?

ÖSSZETARTUNK, MERT ÖSSZETARTOZUNK MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT!
TÁMOGASSUK EGYÜTT A MAZSIHISZT! MINDEN EGYES FELAJÁNLÁS SZÁMÍT!

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) nem csak bejegyzett vallási szervezet, hanem igazi közösség. Létének célja a legtágabban értelmezett magyarországi zsidóság szolgálata, melyet a magyar társadalom részeként kíván ellátni, jó és rossz időkben, egészségben és betegségben egyaránt. Köszönjük mindenki támogatását, aki már az előző években is Magyarország legnagyobb zsidó felekezetét tüntette ki bizalmával, egyúttal arra kérjük Önöket, hogy az idei adóbevallásuk során is segítsék adójuk 1 százalékával a Szövetség közösségépítő munkáját!

Különösen fontos ez számunkra 2021-ben, hiszen a koronavírus-járvány következményei nem kímélték a neológ zsidó felekezetet sem. A járványhelyzetben bezárt zsinagógákkal és online közösségi együttléttel ugyan, de talpon kellett maradnunk, hogy szolgálatára legyünk a magyarországi zsidó közösségnek.

Az önök adója a továbbiakban is elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy ovisokat neveljünk, diákokat oktassunk, zsinagógákat és hitközségeket vezessünk, tudományos, kulturális és művészeti tevékenységet folytassunk, egyszóval ápolhassuk és gazdagíthassuk a gazdag zsidó hagyományt!

Kérjük, támogassa adója egyházaknak adható 1%-ával a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége közösségépítő munkáját, segítse a magyar zsidó közösséget!

Megszolgáljuk a bizalmukat! Technikai számunk: 0358

KÉRDÉSE VAN? MI VÁLTOZIK 2021-BEN?

A NAV sokak számára elkészítette az adóbevallás tervezetét március 15-ig. A tervezetet mindenképpen ellenőrizze, s módosítsa, ha szükséges – és egészítse ki 1%-os felajánlásával!

A VALLÁSI KÖZÖSSÉG TECHNIKAI SZÁMÁRA SZÓLÓ, FORMAILAG ÉRVÉNYES 2020-AS NYILATKOZATOKAT 2021-BEN IS FIGYELEMBE VESZI A NAV, HA NEM AD BE ÚJABB NYILATKOZATOT VAGY KORÁBBI NYILATKOZATÁT NEM VONJA VISSZA. AZ ÖN ÁLTAL VÉGLEGESÍTETT BEVALLÁSNAK MÁJUS 20-IG MEG KELL ÉRKEZNIE A NAV-HOZ.

MIT KELL TUDNIA, HA ÖNÁLLÓAN KÉSZÍTI EL AZ ADÓBEVALLÁSÁT?

Ha a NAV nem készít tervezetet az Ön számára, akkor adóbevallása elkészítésekor egyszerűen töltse ki a 20SZJA jelű lapot is!

MIT KELL TUDNIA, HA A MUNKÁLTATÓJA KÉSZÍTI EL AZ ADÓBEVALLÁSÁT?

2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatója továbbra is össz-egyűjtheti az Ön 1+1 %-os nyilatkozatát. Amennyiben munkáltatója útján rendelkezik adója 1+1 %-áról, akkor azt részére legkésőbb 2021. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheti meg. (Fontos, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén, továbbá a kísérőjegyzéken rajta legyen az aláírása!)

MÁR BEADTAM AZ ADÓBEVALLÁSOM. UTÓLAG IS NYILATKOZHATOK AZ 1%-OMRÓL?

Igen, erre mindig van lehetősége! Töltse ki a 20EGYSZA jelű önálló nyomtatványt. Ha a munkáltató gyűjtötte össze az adóbevallását, rendelkezését május 10-ig leadhatja nekik. Ha közvetlenül a NAV-nak küldi, akkor május 20. a határidő a beérkezésre.